Ελλάδα

Τι αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του ο Κ. Μητσοτάκης

Με το βιβλίο του που παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποφεύγει να αναφερθεί στον Αντώνη Σαμαρά, όμως "αδειάζει" τον Μιλτιάδη Έβερτ και ρίχνει ανοιχτά ευθύνες τον Κώστα Καραμανλή για τη δημιουργία του χρέους.

Μετά την πτώση της κυβέρνησής του, λέει ο κ. Μητσοτάκης στον πρόλογο του βιβλίου του, σύμφωνα με το Real.gr, «η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το ρόλο της». Στη Ν.Δ., αναφέρει, «επικράτησαν οι λαϊκίστικες απόψεις που εξέφραζε η εσωκομματική μου αντιπολίτευση», δηλαδή ο Μιλτ. Έβερτ . Αφού εξαιρεί την πρώτη τετραετία Σημίτη, τονίζει πως «ο δανεισμός συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000», μιλώντας μάλιστα για «ανεύθυνες κυβερνήσεις».

«Ο δρόμος που χαράξαμε, εάν η κυβέρνηση είχε συνεχίσει το έργο της, θα οδηγούσε τη χώρα στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης», τονίζει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Η εισαγωγή του επιτίμου στο βιβλίο, που έχει ως τίτλο: "Αντί προλόγου", σύμφωνα με το Real.gr έχει ως εξής:

«Η παρούσα έκδοση επιχειρεί μια καταγραφή του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993και πραγματοποιείται με την ωριμότητα και την, κατά το δυνατόν, αντικειμενικότητα που προσφέρει η χρονική απόσταση και οι δραματικές εμπειρίες των τελευταίων ετών.

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας έχει τις ρίζες του πριν 30 χρόνια, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ την εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του'80. Τότε έγινε η επιλογή της βελτίωσης του επιπέδου ζωής του λαού, μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους με ελλείμματα που χρηματοδοτούσαν καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και η επιλογή του ασφυκτικού εναγκαλισμού της οικονομίας από το κράτος που τελικά εξουθένωσε την ανταγωνιστικότητά της. Στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, πάντως, κανείς μέχρι τότε δεν είχε ακολουθήσει συνειδητή πολιτική δημιουργίας ελλειμμάτων».

Σχόλια