Ελλάδα

Α. Τσίπρας: Εκλογές και .. κρατικοποιήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

 Με επιθετική κριτική προς την κυβέρνηση εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News ζητώντας άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 «Πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού, κοροϊδεύοντας συνειδητά ότι θα επαναδιαπραγματευθούν και την επόμενη μέρα των εκλογών, μας είπαν ουδείς αναμάρτητος».

Τα βέλη προς την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα αιχμηρά, καθώς εγκαλεί τα στελέχη της για "κυβερνητισμό"

 Η κατάργηση του Μνημονίου παραμένει μονόδρομος για το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, για "να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή και για να αντιμετωπιστεί η κρίση".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε κατάργηση των αποκρατικοποιήσεων που θα γίνουν καθώς δηλώνει πως αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις ο ίδιος σκοπεύει να επαναφέρει στο δημόσιο ό,τι χρειάζεται να είναι δημόσιο για τις ανάγκες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και την κοινωνική συνοχή, αλλά και ό,τι έχει παραχωρηθεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και με παράνομο τρόπο.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως "έχει μετατραπεί σε δορυφόρο της δεξιάς και του κ. Σαμαρά", ενώ για τη ΔΗΜΑΡ τόνισε πως αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα καθώς "υπάρχει μια ισχυρή εσωκομματική τάση που διαφωνεί με τη συμπόρευση με το Μνημόνιο", όπως ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Σχόλια