default-image

"Όχι" Σημίτη σε Βενιζέλο για το συνέδριο

Ελλάδα
"Όχι" Σημίτη σε Βενιζέλο για το συνέδριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνητικά απάντησε ο Κώστας Σημίτης με επιστολή του στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου να παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται, πάντως, να παρακολουθεί από κοντά τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Εντωμεταξύ, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει μόνον δύο ημέρες για λόγους οικονομικούς. Οι εργασίες του θα ξεκινήσουν την 1η  Μαρτίου και όχι στις 28 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Μαρτίου με την εκλογή των 120 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Με συνοπτικές διαδικασίες οι κάτι λιγότερο από 3.000 σύνεδροι θα κληθούν να ψηφίσουν επί των κειμένων και της ανάδειξης των νέων μελών της Κ.Ε. που θα αποτυπώσει ανάγλυφα και τον εσωκομματικό συσχετισμό δυνάμεων και ο οποίος αναμένεται να είναι σαρωτικός υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η ανάδειξη των 2.000 συνέδρων περίπου (οι άλλοι 1.000 περίπου θα είναι αριστείνδην) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/2 στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ιπποκράτους αισιοδοξεί ότι στις εσωκομματικές κάλπες θα προσέλθουν πάνω από 50.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Να σημειωθεί ότι οι φίλοι θα συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία για τελευταία φορά, καθώς με τα νέο Καταστατικό θα ψηφίζουν μόνο τα μέλη του κόμματος για την ανάδειξη συνέδρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News