default-image

"Αναζητούμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία"

Ελλάδα
"Αναζητούμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικών πηγών για τη χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων κατά της ανεργίας, με έμφαση στις οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.  

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Βρούτσης, ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο έχει εξαντλήσει κάθε πόρο και γι' αυτό αναζητούνται άλλες διαδικασίες, όπως η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, ή η χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα τα οποία υστερούν, προκειμένου να ανακουφιστούν οι άνεργοι».

«Τα θέματα της ανεργίας είναι στο επίκεντρο της κυβέρνησης. Για εμάς η ανεργία είναι το σύμπτωμα της κρίσης. Δυστυχώς, είναι η πιο βαριά επίπτωση της κρίσης. Και ως εκ τούτου, αναζητούμε λύσεις και τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Πρόσθεσε ακόμη πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο του υπουργείου που έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή, με το οποίο, όπως είπε, οι καταχρηστικές συντάξεις και οι προσβλητικές-"μαϊμού" συντάξεις «θα είναι άγνωστες λέξεις για τον Έλληνα πολίτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News