default-image

Άγνοια για το cd δήλωσαν οι 34 συνεργάτες του

Ελλάδα
Άγνοια για το cd δήλωσαν οι 34 συνεργάτες του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα τέσσερις στενοί συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου, που εξετάστηκαν από τα μέλη της αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξη και φύλαξη του με τη λίστα Λαγκάρντ.  

Οι διαδικασίες εξέτασης των 34 στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών ήταν συνοπτικές και ολοκληρώθηκαν μέσα σε περίπου πέντε ώρες, καθώς βασικό ερώτημα της Προανακριτικής Επιτροπής ήταν αν στον μάρτυρα είχε δοθεί προς φύλαξη από τον κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο. Όλοι οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι δεν έλαβαν στα χέρια τους από τον πρώην υπουργό το επίμαχο cd, που ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε υποστηρίξει πως έδωσε προς φύλαξη, χωρίς όμως να θυμάται σε ποιο πρόσωπο.

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου θα εξεταστεί το απόγευμα, ο οποίος στη χθεσινήτ ου κατάθεση στην Προανακριτική φέρεται να είπε ότι είχε ενημερώσει για τη λίστα Λαγκάρντ τον τότε υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου.

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Σαχινίδης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε ενημερωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διατέλεσε μόλις 30 μέρες υπουργός Οικονομικών και δεν πρόλαβε να δει τίποτα.

Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά που είχε κάνει ο κ. Αθανασίου ως προϊστάμενος του Α' Τμήματος της Διεύθυνσης Ελέγχων, τόσο προς το υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία, όπως είπε, ζητούσε έγκριση για να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Μανώλη Ντουκάκη.

Στην αναφορά του πάντως, ο κ. Αθανασίου τονίζει, μεταξύ άλλων, τις διαπιστώσεις του για «μεγάλη αδράνεια από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών», οι οποίες -όπως ο ίδιος λέει- «θεωρούσαν λίγο ως πολύ ανίκανους τους υπαλλήλους του υπουργείου να κάνουν φορολογικούς ελέγχους».

Ο κ. Αθανασίου στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται γενικώς και στη "λίστα Φαλσιάνι", επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή το διάστημα αυτό στα ΜΜΕ ακούγονται φήμες για λίστα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, που την έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ένας Ελβετός τραπεζίτης ονόματι Φαλσιάνι, τη ζητήσαμε επανειλημμένα από τον υπεύθυνο συντονιστή των ομάδων εργασίας, ο οποίος δήλωνε άγνοια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News