default-image

Για επαφές στη Νέα Υόρκη ο Αβραμόπουλος

Ελλάδα
Για επαφές στη Νέα Υόρκη ο Αβραμόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών θα βρεθούν τόσο η επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό - μετά και τις κυπριακές προεδρικές εκλογές - όσο και η εντατικοποίηση των συνομιλιών στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η συνάντηση θα γίνει σε μια "ευαίσθητη" περίοδο, τόσο για τα δύο παραπάνω ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης εμφύλιας σύρραξης στη Συρία.

Ο απεσταλμένος του γενικού γραμματέα στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να έχει νέες συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών μέσα στο Μάρτιο, ενώ ο ειδικός του σύμβουλος του στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επιδιώξει, επίσης μέσα στο Μάρτιο, την επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αφού στη Λευκωσία θα υπάρχει νέος πρόεδρος και εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Νέα Υόρκη, με τελικό προορισμό τον Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών θα γινόταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά είχε αναβληθεί εξαιτίας του τυφώνα "Σάντι".

Πριν από τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφτεί τα γραφεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Μανχάταν, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με τον οποίο θα συζητήσει μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ομογένεια και τις προσπάθειες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για στήριξη ευπαθών ομάδων του ελληνικού λαού. Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί επίσης και με επιχειρηματίες, καθώς και με άλλα στελέχη της ομογένειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News