default-image

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ

Ελλάδα
Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγενικά πρόσωπα δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Οι δύο αυτοί βουλευτές, μάλιστα, είναι και μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής!

Την αποκάλυψη αυτή φέρεται να έχει κάνει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος. Συγκεκριμένα ο κ. Καπερνάρος ανέφερε στην Επιτροπή ότι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων τόσο του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όσο και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. είναι μέλη της Προανακριτικής, ενώ ο πρώτος μάλιστα είναι και αντιπρόεδρός της.

Μετά την αποκάλυψη του κ. Καπερνάρου, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε ότι μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του θείου του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καπερνάρο, γιατί - όπως ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε - δε γνώριζε ότι στη λίστα περιλαμβάνεται και λογαριασμός στενού συγγενικού του προσώπου. Μετά από την απάντηση αυτή, ο κ. Καπερνάρος ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία.

Ερωτηματικά προκύπτουν τώρα από τις απαντήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. για τον τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκε και συστάθηκε η Επιτροπή, με τη συμμετοχή βουλευτών συγγενικά πρόσωπα των οποίων εμπλέκονται στη λίστα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος με μήνυμα που "ανέβασε" στο Twitter προειδοποιούσε πως «σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινά η ανατροπή του συστήματος από την Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Προστάτευαν τους προστάτες τους και τους σπόνσορες…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News