Ελλάδα

Μ. Κριτσωτάκης για την κατάργηση της ανώτατης τουριστικής εκπ/σης

"Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας την πολιτική των μνημονίων με εντεινόμενο πάθος και προσήλωση, οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας, στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στην απαξίωση όλων των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων και εργαλείων προς όφελος, κατά κύριο λόγο, των συμφερόντων του διεθνοποιημένου μεγάλου κεφαλαίου". Τα παραπάνω σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογραμμίζει τα εξής:

"Δεν αποτελεί εξαίρεση και ο σημαντικός για τη χώρα μας κλάδος οικονομικής δραστηριότητας, ο τουρισμός.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία η υπουργός Τουρισμού (πρόσφατα στην HORECA), περί «βαριάς βιομηχανίας» και «εθνικού σχεδίου» για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αποδεικνύονται «στάχτη στα μάτια του κόσμου» για να καλυφθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης των πάντων και στον τομέα του τουρισμού.

Η επιχειρούμενη κατάργηση της δημόσιας ανώτατης τουριστικής εκπαίδευσης, του ιστορικού τμήματος του ΤΕΙ Αθήνας συμπεριλαμβανομένου, μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» του υπουργείου Παιδείας, αποτελεί συνέχεια της υποβάθμισης των Τουριστικών Τμημάτων των ΤΕΙ - η μοναδική στην χώρα τριτοβάθμια προπτυχιακή τουριστική εκπαίδευση - που ακολουθήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, και η οποία ολοκληρώνεται τώρα με την κατάργησή τους, τη μετατροπή τους σε κατευθύνσεις και την εξαφάνισή τους από το μηχανογραφικό.

Η ενέργεια αυτή σε συνδυασμό με την κατάργηση, ουσιαστικά και του ΟΤΕΚ καθώς και την προοπτική εκχώρησης της τουριστικής επαγγελματικής κατάρτισης σε ιδιωτικές σχολές σηματοδοτεί και αναδεικνύει ξεκάθαρα όχι απλά τις προθέσεις αλλά την εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης και της υπουργού Τουρισμού.

Προφανώς έτσι εννοεί η υπουργός Τουρισμού τον 4ο άξονα του «εθνικού σχεδίου», το οποίο υλοποιεί η μνημονιακή κυβέρνησή της και αναφέρεται «στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό» του τουρισμού: τη δογματική κατάργηση οτιδήποτε δημόσιου στην τουριστική κατάρτιση και εκπαίδευση και την εκχώρησή τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία αναβάθμισε σε «κοινωνικό εταίρο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» και θα εκφράσει την αντίθεσή του στην τουριστοκτόνα πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία στο σχέδιο αυτό εκφράζεται με την προσπάθεια κατάργησης της δημόσιας ανώτατης τουριστικής εκπαίδευσης", καταλήγει ο κ. Κριτσωτάκης.

Σχόλια