default-image

Πώς βλέπουν τα διεθνή μέσα την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

Ελλάδα
Πώς βλέπουν τα διεθνή μέσα την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας και τα ξένα μέσα ενημέρωσης άρχισαν ήδη να τη σχολιάσουν ποικιλοτρόπως.

Συγκεκριμένα το Russia Today σχολιάζει ότι ο Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός με θέρμη στην Αθήνα σε αντίθεση με την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε κλοιό διαδηλωτών. Το Russia Today αναφέρεται και στην απεργία που προκήρυξαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανήμερα της επίσκεψης του γάλλου προέδρου στη χώρα μας. «Η Ελλάδα υποδέχεται τον Φρανσουά Ολάντ με ενημερωτικό μπλακ άουτ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός με θέρμη στην Αθήνα σε αντίθεση με την επίσκεψη της Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα στην οποία η αστυνομία επέβαλε μέτρα για να συγκρατήσει τους διαδηλωτές εναντίον της γερμανίδας καγκελαρίου», γράφει το Reuters. Το Reuters επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκλήθη να σχολιάσει αν η στενή σχέση με τη Γαλλία ισοσταθμίζει τη δύσκολη σχέση με την Άνγκελα Μέρκελ: «Ευρώπη δεν σημαίνει να διαλέγεις, Ευρώπη σημαίνει να ενώνεις, να συνθέτεις».

Η Wall Street Journal σχολιάζει την πρώτη επίσκεψη γάλλου προέδρου στην Ελλάδα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, υπογραμμίζοντας το μήνυμα στήριξης που έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας «χαμηλών τόνων, μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα». Επίσης η WSJ αναφέρει, ότι ο κ. Ολάντ χαιρέτισε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ επιβεβαίωσε τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Χείρα βοηθείας στην Ελλάδα προσέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, απευθύνοντας έκκληση στους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, επισημαίνει η βρετανική Telegraph. «Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα... πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη τους Έλληνες, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που θα επιτρέψει την επιστροφή της ανάπτυξης», είπε ο κ. Ολάντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News