default-image

Ψήφισμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας

Ελλάδα
Ψήφισμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψήφισμα για την υπεράσπιση του διακαιώματος της απεργίας εκδόθηκε από την "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου" και τις "Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών".

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος: "Καταγγέλλουμε το εντεινόμενο κλίμα κρατικής βίας, καταστολής και ποινικοποίησης του λαϊκού κινήματος που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας(Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών προστατών της (Ε.Ε-Δ.ΝΤ), όπως  αυτό αποτυπώνεται στις συλλήψεις αγωνιστών, στην επιστράτευση των απεργών λιμενεργατών, στις επιθέσεις στα αγροτικά μπλόκα, στις πειθαρχικές   και ποινικές διώξεις  συνδικαλιστών.

Αυτή η πολιτική της τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, η πολιτική του «νόμου και της τάξης» αποτυπώνεται πολύ παραστατικά και  στο αντιδραστικό και στυγνά αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την κατάργηση, ουσιαστικά, της απεργίας και τη συνολικότερη περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, σε μια περίοδο επίτασης της αντιλαϊκή πολιτικής της φτώχειας, ανεργίας εξαθλίωσης και ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Οι πολιτικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Η συλλογική λαϊκή πάλη θα τη σπάσει".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News