default-image

Βενιζέλος ζητά επικαιροποίηση

Ελλάδα
Βενιζέλος ζητά επικαιροποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση με τους βασικούς παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους στην Ιπποκράτους, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της παράταξης.

«Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι εταίροι μας «πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα», γιατί «δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ και ότι οι υπουργοί της δεν εφαρμόζουν την πολιτική της ΝΔ, αλλά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι στόχος για να εξασφαλιστεί ο ορίζοντας τετραετίας της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας αυτής.

«Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι, κοινωνικά σε κλίμα συναίνεσης και εθνικά σε κλίμα συνευθύνης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News