Ελλάδα

Αθήνα: Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε δύο σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα σε σπίτια δύο νεαρών, σε βάρος των οποίων πρόσφατα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση  καθώς και συνέργεια σε ληστεία.

Οι πληροφορίες μιλούν για σπίτια που σχετίζονται με δύο άτομα, μέλη πιθανότατα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχετίζονται τόσο με την ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, όσο όμως και με τη ληστεία στον Φιλώτα της Φλώρινας που αποδίδεται στην ίδια οργάνωση.

Ήδη έχουν εκδοθεί εντάλματα με βάση νέα στοιχεία της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν νέα στοιχεία σε βάρος των δύο ατόμων.

Πρόκειται για δύο φοιτητές για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν και στις δύο ληστείες έχοντας ίσως υποστηρικτικό ρόλο.

Οι πληροφορίες μιλούν για τα δύο άτομα που είχαν συλληφθεί σε έλεγχο μετά την ληστεία στο Φιλώτα της Φλώρινας, αλλά είχαν αφεθεί τελικά ελεύθεροι καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι ίδιοι ίσως είχαν συμμετοχή και στην επόμενη ληστεία, στο Βελβενδό της Κοζάνης, και έτσι ίσως είναι οι δύο από τους τέσσερις δράστες που κατάφεραν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας το τζιπ που είχαν αρπάξει από τον οδοντίατρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έξω από την Κοζάνη.

Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος των δύο νεαρών αφορούν σε ένταξή τους σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού.

Σχόλια