default-image

Συνελήφθη 54χρονος για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Ελλάδα
Συνελήφθη 54χρονος για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν 54χρονο συνέλαβαν οι Αρχές για την εμπρηστική επίθεση στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο άνδρας, κάτοικος της περιοχής των μεταλλείων, προσήχθη το βράδυ της Κυριακής μαζί με δύο ακόμη άτομα στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου. Μετά την εξέτασή τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 54χρονου, καθώς, όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών. Συνολικά έγιναν 33 προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι, αφού εξετάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με αφορμή τις προσαγωγές, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και διαμαρτυρήθηκαν για τις «τυφλές», όπως υποστήριξαν, προσαγωγές υπόπτων.

Εντωμεταξύ τη Χαλκιδική επισκέπτεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερωθεί, στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πολυγύρου, για τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την επίθεση στα εργοτάξια των Σκουριών της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός ". Τον υπουργό συνοδεύει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και έχουμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τις ξένες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα», είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας ότι οι επενδύσεις είναι «η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο, δραματικό πρόβλημα της ανεργίας».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, βγήκε από το νοσοκομείο Πολυγύρου ο 27χρονος που είχε μεταφερθεί εκεί μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή. Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα γεγονότα ο Δήμος Αριστοτέλη επισημαίνει πως εδώ και έναν περίπου χρόνο η περιοχή «έχει γίνει πεδίο δράσης τρομοκρατικών ομάδων...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News