default-image

Ταξίδι-αστραπή Ολάντ στην Αθήνα

Ελλάδα
Ταξίδι-αστραπή Ολάντ στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα, για μια επίσκεψη-αστραπή διάρκειας έξι ωρών (στα πρότυπα της επίσκεψης Μέρκελ), θα βρεθεί αύριο Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Με τον τίτλο "Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο", η γαλλική εφημερίδα "Φιγκαρό" αναφέρεται στην αυριανή επίσκεψη εκτιμώντας ότι ένας από τους στόχους της επίσκεψης είναι «να απευθύνει (ο πρόεδρος) ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να θέσει το «λάθος» του ΔΝΤ, τη συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης, αλλά και την ενεργοποίηση παλαιότερης συμφωνίας για την προμήθεια φρεγατών FREMM. Παράλληλα, θα τεθεί το ενδιαφέρον γαλλικών εταιρειών για τις μελλοντικές έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Εκτός από τον πρωθυπουργό ο Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενδεχομένως και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι όμως με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News