Ελλάδα

Την επίσκεψη Ολάντ στη χώρα μας προανήγγειλε η ΥΠΕΞ της Γαλλίας

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ελέν Κονγουέι-Μουρέ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, προαναγγέλλοντας την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα δήλωσε: «Η ελληνογαλλική φιλία εκδηλώνεται με την έμπρακτη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να βγει πιο ισχυρή από αυτήν».

Η γαλλίδα υπουργός χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημέρα της άφιξής του είπε ότι η «επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ, σηματοδοτεί την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει πιο ισχυρή από την κρίση» και υπενθύμισε ότι «από την ημέρα της εκλογής του δεσμεύτηκε για μια οριστική λύση της ελληνικής κρίσης, η οποία όχι μόνον θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αλλά θα δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στη δεξίωση, που δόθηκε απόψε προς τιμήν της στη γαλλική πρεσβευτική κατοικία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επενδυτικό ενδιαφέρον των γάλλων επιχειρηματιών. Παρόντος του πρέσβη Ζαν Λου Κιούν Ντελφόρζ, διπλωματών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, η κ. Κονγουέι- Μουρέ τόνισε «επενδύουμε στο μέλλον των σχέσεων των χωρών μας και εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας για την Ελλάδα».

Σχόλια