Ελλάδα

Γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα υποσχέθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, μετά τις συναντήσεις του με την ηγεσία του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, με την οποία συναντήθηκε στο Βερολίνο, έλαβε υπόσχεση για πολιτική στήριξη, αλλά και για διαμεσολάβηση και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα συγκεκριμένοι Γερμανοί επενδυτές.  

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος «όχι απλώς έχουμε πολιτική στήριξη, αλλά έχουμε και την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο οικονομικό πεδίο, για να έχουμε παρουσία γερμανική στην ελληνική πραγματική οικονομία, με επενδύσεις και με αναπτυξιακή στήριξη. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», σημείωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πέερ Στάινμπρουκ.

Αναφερόμενος σε τοποθέτηση του συνομιλητή του περί "οριστικής θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη" ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η θέση του SPD είναι πάρα πολύ καθαρή. Η Ελλάδα έχει μία οριστική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό, πρόσθεσε, είναι ένα μήνυμα που διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές, την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Σχόλια