default-image

Στη Βουλή "τα αναξιοποίητα δημόσια κτίρια του Ηρακλείου"

Κρήτη
Στη Βουλή "τα αναξιοποίητα δημόσια κτίρια του Ηρακλείου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Ερώτηση του στον υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει πως κάποια από τα δημόσια κτίρια στο Ηράκλειο εμφανίζουν εικόνες εγκατάλειψης όταν αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους και ζητά διατεθούν σε ενδιαφερόμενους φορείς.    

Αναλυτικά το περιεχόμενο της Ερώτησης είναι το παρακάτω:

«Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ν. Κρήτη", αλλά και από ιδία γνώση, κάποια από τα δημόσια κτίρια στο Ηράκλειο εμφανίζουν εικόνες εγκατάλειψης όταν αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Πρόκειται για κτίρια, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν χώρους  στους οποίους θα στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου, των Οργανισμών του Δήμου Ηρακλείου ή της Περιφέρειας Κρήτης, αντί των μισθωμένων καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά στα ενοίκια.

Επειδή, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Δήμος Ηρακλείου από το 2010 έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για την παραχώρηση κάποιων εξ αυτών, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση και

επειδή κάθε μήνα τα χρήματα που καταβάλλονται για τη μίσθωση κτιρίων και χώρων, στα οποία στεγάζονται Τμήματα και Υπηρεσίες των δημοσίων αλλά και των τοπικών Αρχών είναι πολλά.

Ερωτάστε κ. υπουργέ:

1)Έχει γίνει καταγραφή του συνόλου των ακινήτων και ιδιαίτερα αυτών με κτήρια στην πόλη αλλά και το νομό Ηρακλείου που δεν χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα σε ποιο υπουργείο ή Φορέα ανήκουν

2)Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να διατεθούν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τα κτίρια αυτά στους ενδιαφερόμενους φορείς;

Και παρακαλώ να μου καταθέσετε κατάλογο με τα δημόσια κτήρια που παραμένουν κενά στην πόλη και τον νομό Ηρακλείου ανεξάρτητα από Φορέα ή Υπουργείο που ανήκουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News