Ελλάδα

Σφακιανάκης: "Το CD της λίστας Λαγκάρντ έγινε USB για να αλλοιωθεί"

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης όσον αφορά το ενδεχόμενο ασφαλούς εντοπισμού της ημερομηνίας αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τροποποιήσει ημερομηνίες και στοιχεία "τρέχοντας" ένα απλό πρόγραμμα, έτσι ώστε κανένα εγκληματολογικό εργαστήριο να μην μπορεί να βγάλει άκρη», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Σφακιανάκης στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ έριξε… βόμβα στη συνέχεια, φωτογραφίζοντας αυτούς που έκαναν την πρώτη αντιγραφή της λίστας σε USB. O κ. Σφακιανάκης άφησε να εννοηθεί ότι η μετεγγραφή από CD σε USB έγινε γιατί εξαρχής υπήρχε σκοπός αλλοίωσης της λίστας: «Γιατί έγινε η μετεγγραφή από CD σε USB; Έγινε γιατί το CD δεν αλλοιώνεται, κρατά όλα τα ίχνη, ενώ το USB αλλοιώνεται», είπε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως αν δεν έχει το πρώτο USB δεν μπορεί να κάνει σύγκριση με το δεύτερο, ενώ σημείωσε πως η δημιουργία του δεύτερου στικ δημιουργεί από μόνη της πολλά ερωτηματικά στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι, αν το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε τους υπολογιστές από τους οποίους έγιναν οι αλλοιώσεις, τότε θα μπορούσαν να προκύψουν κάποια συμπεράσματα που θα έριχναν φως σε κάποια σημεία της υπόθεσης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχόλια