Ελλάδα

Απέτυχε η κυβέρνηση στο Κατάρ υποστηρίζει ο Γ.Σταθάκης

Σχολιάζοντας ο υπεύθυνος τομέα Ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης τις εξαγγελίες για τις διακρατικές συμφωνίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το Κατάρ, τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς, στο πεδίο αυτό απέτυχε.  

Όπως σημειώνει«ο κ. Σαμαράς είναι ο τέταρτος κατά σειρά έλληνας πρωθυπουργός που στήριξε τις προσδοκίες του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και σε μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια από το Κατάρ. Όπως και οι προκάτοχοι του, στο πεδίο αυτό απέτυχε.

Η συμφωνία που εξαγγέλλεται σήμερα, κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης συμφωνίας με την Ιταλική κυβέρνηση του προηγούμενου Νοεμβρίου, παραδόξως αφορά το ποιο δημιουργικό κομμάτι του ελληνικού ιδιωτικού τομέα αυτό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που βάλλεται περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας.

Δυστυχώς το περιορισμένο μέγεθος της παρέμβασης, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 2 δισ., και η  πλήρης απροσδιοριστία ως προς το χρονοδιάγραμμα και τις κατευθύνσεις των προσδοκώμενων ωφελειών δεν δικαιολογεί το επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» της κυβέρνησης γύρω από το όλο εγχείρημα», καταλήγει ο κ. Σταθάκης.

Σχόλια