default-image

Άγριες κόντρες στην Προανακριτική

Ελλάδα
Άγριες κόντρες στην Προανακριτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης κατέθετε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κι αυτό γιατί υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαλαστάνης, που ήταν στην ίδια θέση και την επίμαχη περίοδο, ανέφερε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε ένα διπλωματικό σάκο χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και αμέσως το έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε ενημερώσει ότι ανέμενε ένα φάκελο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε ο κ. Χαλαστάνης, αφού το παρέλαβε έβαλε τη σφραγίδα της πρεσβείας και το απέστειλε στην Ελλάδα με κλητήρα μέσα σε 5-6 ώρες.

Νωρίτερα, η Προανακριτική Επιτροπή είχε ασχοληθεί επί μία ώρα με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα.

Αρχικά ξέσπασε κόντρα μεταξύ Άδωνη Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, με το βουλευτή της Ν.Δ. να ζητά - μεταξύ σοβαρού και αστείου - από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να αποπεμφθεί από την Επιτροπή η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «ανάγωγο» και υποστήριξε ότι «κάνει τα πάντα για να συγκαλύψει την υπόθεση».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη όταν εκείνος της είπε ότι κάνει ερωτήσεις άσχετες με το θέμα. «Δεν ξέρετε νομικά, αφήστε με να ρωτήσω», ήταν η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, χαρακτήρισε «ανάγωγο» το βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλη Οικονόμου όταν αυτός έκανε... παρατήρηση για τη χρονική διάρκεια των ερωτήσεών της, λέγοντας πως «η κ. Κωνσταντοπούλου θέλει να εμφανίζεται ως ο μέγας εισαγγελέας της χώρας».

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Ηλία Κασιδιάρη να συγκρουστεί με τον κ. Μαρκογιαννάκη, στον οποίο είπε ότι «κάνει παρέα με κατσικοκλέφτες και κλεφτοκοτάδες στην Κρήτη», με τον πρόεδρο της Επιτροπής να του απαντά ότι είναι «απαράδεκτος» και ότι «ντροπιάζει το νησί» με αυτά που λέει.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα συνεχίσουν τις εργασίες τους με την εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ.

Η εξέταση του κ. Μπίκα ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, αλλά θα γίνει τελικά σήμερα Τετάρτη, καθώς καθυστέρησε να ολοκληρωθεί αυτή του Κωνσταντίνου Χαλαστάνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News