default-image

Καταθέσεις υπόπτων για την τραγωδία της Marfin

Ελλάδα
Καταθέσεις υπόπτων για την τραγωδία της Marfin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο άτομα θα κληθούν να απολογηθούν την Παρασκευή ως ύποπτα για την τραγωδία στη Μarfin την 5η Μαΐου του 2010, που κόστισε τη ζωή σε 3 αθώους, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Τα Νέα".

Οι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας, Αγγελική Παπαθανασοπούλου - η οποία ήταν έγκυος - Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης, είχαν εγκλωβιστεί τότε και έχασαν τη ζωή τους όταν άγνωστοι πυρπόλησαν με αυτοσχέδιο μηχανισμό το υποκατάστημα σπάζοντας το τζάμι.

Ο εμπρησμός είχε γίνει κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου μνημονίου, στην οποία είχαν καλέσει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ενώ την ίδια ώρα στη Βουλή συζητούνταν τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι Αρχές συγκέντρωναν οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών επί 32 μήνες μέχρι να καταλήξουν στην κλήση των υπόπτων.

Όλες οι μαρτυρίες των μαρτύρων είχαν κοινά στοιχεία όσον αφορά στην περιγραφή των πρόσωπων εκείνων που έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας στη Σταδίου και έβαλαν φωτιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν ελεγχθεί κι άλλα δυο άτομα, για τα οποία όμως δεν προκύπτουν στοιχεία για την ώρα. Από τις μαρτυρίες προκύπτει και η παρουσία μιας γυναίκας, όμως τον κυρίαρχο ρόλο τον είχε ένας ψηλός άνδρας, που είχε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ. Επίσης, υπάρχουν και δυο άλλοι άνδρες που την ώρα της επίθεσης φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν σακίδιο. Ένας από τους μάρτυρες έχει αναγνωρίσει κατά 97% μια γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό.

Μάρτυρας αποκάλυψε ότι στην ομάδα των υπόπτων υπήρχε ένας καθοδηγητής, μεγαλύτερης ηλικίας.

Για τα δύο άτομα φαίνεται να προκύπτουν ποινικές ευθύνες ενώ τα άλλα δύο καλούνται ως μάρτυρες, σύμφωνα με τα "Νέα".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι άνθρωπος που ήταν εκεί κατέθεσε ότι ένα από τα δύο άτομα είχε στα χέρια του ένα σακίδιο και έχυσε στην τράπεζα ένα υγρό πριν ξεσπάσει η φωτιά, ενώ άλλος κατέθεσε ότι άκουσε γυναίκα να λέει: «είπαμε να τους φοβερίσετε αλλά όχι και να τους κάψετε».

Για την υπόθεση ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου ενώ είχαν γίνει προσαγωγές τεσσάρων ατόμων στις αρχές του 2012 και είχαν ερευνηθεί τα σπίτια τους. Από την έρευνα αυτή δεν είχαν προκύψει διώξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News