Ελλάδα

"Άρση των υποθηκών των αγροτών και χάραξη νέας αγροτικής πολιτικής"

Στα προβλήματα των αγροτών αναφέρεται το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα σε ανακοίνωσή του, στην οποία και ζητά την άρση των υποθηκών των αγροτών, καθώς και τη διαγραφή των χρεών τους, ενώ παράλληλα θεωρεί επιβεβλημένη τη χάραξη νέας εθνικής αγροτικής πολιτικής.

«Στην Ελλάδα των τριών μνημονίων και των ασταμάτητων δυσβάσταχτων μέτρων, τα οποία θα έσωζαν τη χώρα από την οικονομική κατάρρευση», επισημαίνει στην ανακοίνωση, «τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα αυξάνονται και γιγαντώνονται καθημερινά, απειλώντας με καταστροφή και αφανισμό τους εργάτες της γης. Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε πλήρη απόγνωση.

Το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν το πετρέλαιο για να καλλιεργήσουν τη γη τους  τρεις φορές ακριβότερα από ό,τι  οι εφοπλιστές μαρτυρεί από μόνο του την κατάφωρη αδικία σε βάρος των αγροτών και δικαιολογεί την αγανάκτησή τους.

Την ίδια ώρα η αφαίμαξη των συντάξεων του ΟΓΑ και η παράλληλη αύξηση των εισφορών, μαζί με τη μείωση των επιστροφών ΦΠΑ, τις στρεβλώσεις στις επιδοτήσεις  και τη μείωση επιδότησης του ΕΦΚ, δημιουργούν μια νέα ζοφερή πραγματικότητα.

Όμως, οι αγρότες δε βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με αυτά τα τεράστια προβλήματα, καθώς ο εφιάλτης των κατασχέσεων της γης τους και των περιουσιών τους πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά, μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και την ιλιγγιώδη αύξηση των "κόκκινων" δανείων τους».

Σύμφωνα με το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, «η άρση των υποθηκών των αγροτών, καθώς και η διαγραφή των χρεών τους που έχουν συσσωρευτεί από το 2009 και έπειτα, μαζί με τη χάραξη εθνικής αγροτικής πολιτικής, αποτελεί το πρώτο βήμα για την οικονομική ανακούφισή τους και την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος για αυτούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια