Ελλάδα

"Στόχος της μνημονιακής πολιτικής η κατάργηση πρωτογενούς παραγωγής"

«Η κατάργηση πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών είναι ο στόχος της μνημονιακής πολιτικής», υποστήριξε μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της "Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος", ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" κ. Πάνος Καμμένος.

«Μετά την πώληση της ΑΤΕ, έρχεται η βαριά φορολόγηση των αγροτών. Η επιβάρυνση του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και μια σειρά μέτρων οδηγούν στην ουσιαστική κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής. Οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση εκτελώντας εντολές, μετά την ΑΤΕ και την Ζάχαρη, αλλά και πριν λίγη ώρα με την κατάθεση ελέγχου των υδάτων, δεν θα περάσουν και δεν είναι δυνατόν να τις ανεχθεί κανένας, είτε είναι αγρότης, είτε μένει σε αστική περιοχή. Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ξεκινάμε μαζί με τους αγρότες ένα μεγάλο αγώνα», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Συμφώνησε με τα αιτήματα των αγροτών σημειώνοντας πως πρέπει να στηριχτεί ο αγροτικός τομέας, ενώ δήλωσε ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση. Επιπλέον ανακοίνωσε πως θα καταθέσουν τροπολογία που αφορά στο γεωργικό πετρέλαιο αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να υπάρξει παραγωγή.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών παρέδωσαν υπόμνημα στον κ. Καμμένο, όπου μεταξύ άλλων, ζητείται η μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχόλια