default-image

Συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στην Ντόχα του Κατάρ

Ελλάδα
Συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στην Ντόχα του Κατάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στην Ντόχα του Κατάρ πραγματοποίησε συνάντηση διάρκειας σαράντα λεπτών με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα συμφώνησαν οι δύο πρωθυπουργοί να γίνει στις 5 Μαρτίου, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί. Ο κ. Ερντογάν έθεσε στον κ. Σαμαρά το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν κατά την συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και την περιοχή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Θέμα μειονότητας στη Θράκη, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Αναντολού", ότι έθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στον κ. Σαμαρά και του έδωσε συμβουλές. Κατά τη συνάντηση όπως υποστηρίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συζητήθηκε και το ζήτημα του τεμένους στην Αθήνα.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο "Αναντολού", που μεταδίδει την πληροφορία κατά τη συνάντηση Ερντογάν «έδωσε συμβουλές στον κ. Σαμαρά σχετικά με την ελευθερία λατρείας και τα ευαγή ιδρύματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και για τα μέτρα που περιορίζουν την απόκτηση ακινήτων και το νόμο σχετικά με το διορισμό 240 δασκάλων για το μάθημα των θρησκευτικών στη μειονότητα».

Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Χουριέτ" αναφέρει ότι σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Ερντογάν είπε πως η συνεδρίαση του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας «θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα» και σημείωσε: «Κατά τη συνάντηση μου είπε πως πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους κι εγώ του είπα πως δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας. Ο κ. Σαμαράς επέδειξε θετική στάση».

Με στοιχεία από newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News