default-image

Επιπλέον 7 εκατ. από το υπ. Εσωτερικών για τη θέρμανση των σχολείων

Ελλάδα
Επιπλέον 7 εκατ. από το υπ. Εσωτερικών για τη θέρμανση των σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 7 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους που πλήττονται από το ψύχος και βρίσκονται στην Α' και Β' ζώνη, καθώς και δήμους που έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινοί, προκειμένου το παραπάνω ποσό να διατεθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων.

«Μετά από αίτημα που είχαμε απευθύνει προς το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα προς τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, προχωρούμε στην εκταμίευση του ποσού των 7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των σχολείων σε δήμους που πραγματικά υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι «αυτά τα χρήματα έρχονται να προστεθούν στα 5 εκατ. που δώσαμε πριν λίγες μέρες, στοχευμένα, σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επιπλέον της τακτικής χρηματοδότησης».

«Στόχος μας είναι να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σχολική χρονιά για τα παιδιά σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να προτάσσει τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης», τόνισε ο υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News