default-image

Με μάρτυρα τον Κ. Μπίκα ξεκινά τις εργασίες της η Προανακριτική

Ελλάδα
Με μάρτυρα τον Κ. Μπίκα ξεκινά τις εργασίες της η Προανακριτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχίζουν στις 18:30, με πρώτο μάρτυρα τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ".

Επόμενος μάρτυρας έχει προγραμματιστεί να είναι ο πρώην Έλληνας πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος θα δώσει, λόγω ιδιότητας, εξηγήσεις για κρίσιμα τεχνικά θέματα, όπως αν μπορεί να γίνει η αλλοίωση ή επεξεργασία στο στικάκι.

Η προανακριτική επιτροπή έχει αποφασίσει ομόφωνα, κάνοντας αποδεκτή σχετική πρόταση της ΝΔ, την εξέταση των μαρτύρων κατά χρονονολογική εξέλιξη των γεγονότων. Έτσι, έχει προγραμματίσει να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι και στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών που φέρονται να παρέλαβαν το επίμαχο USB, καθώς και ο πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Ηλίας Κλης, για τον οποίο κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ήταν το πρώτο πρόσωπο που παρέλαβε το στικάκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News