Ελλάδα

Συζήτηση στη Βουλή για τους αγρότες ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων από όλη την Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης λόγω της αδυναμίας, όπως είπε, των αγροτών να παράξουν πλούτο.

Ο κ. Τσίπρας, στην επιστολή του, αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τους αγρότες, «με στόχο να δημοσιοποιήσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας».

«Οι αγρότες ζητούν με αγωνία να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν πλούτο, δυνατότητα που τους στερούν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές αυτές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό και οδηγούν τη χώρα σε επισιτιστική κρίση και εντέλει σε ανθρωπιστική κρίση».

«Ενόψει αυτής της επερχόμενης κρίσης θεωρώ ότι είναι απαραίτητο όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός οφείλει να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

Εκ μέρους των αγροτικών ενώσεων ο κ. Χρ. Γκόγιας είπε ότι υπάρχει μια νέα πρωτοβουλία των αγροτών που συσπειρώνει δεκάδες ενώσεις από όλη την Ελλάδα, με στόχο να διεκδικήσουν τη δυνατότητα να παράξουν προϊόντα.

«Οι αγρότες δεν επαιτούν, δε ζητούν χρήματα, αγωνίζονται για την επιβίωση», αλλά, όπως είπε, υπό τις παρούσες συνθήκες η παραγωγή είναι αδύνατη γιατί δεν έχει γίνει ρύθμιση για το πετρέλαιο, για το ΦΠΑ, ενώ σημείωσε με έμφαση το τεράστιο πρόβλημα της αδυναμίας δανεισμού μετά την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας. Για το λόγο αυτόν, είπε, οι αγρότες ζητούν αποφάσεις και όχι λόγια, και επίσης ζητούν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σχόλια