Ελλάδα

24ωρο λουκέτο στην υγεία

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Σε ανακοίνωση τους η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ επαναλαμβάνουν ότι αιτήματά τους είναι :
Η Υπεράσπιση του θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος για προάσπιση της Υγείας  στη περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Στήριξη του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται σε κατάρρευση, λόγω υποχρηματοδότησης.

Να μην υλοποιηθούν τα νέα Οργανογράμματα Νοσοκομείων που οδηγούν σε συγχωνεύσεις κατάργησης  11000 κλινών και 660 Κλινικών-Τμημάτων.

Οι Αξιοπρεπείς συνθήκες αμοιβής και εργασίας.

Το Ασφαλές, ποιοτικό και αποτελεσματικό σύστημα εφημεριών, αποζημίωση των απλήρωτων εφημεριών-υπερωριών.

Η Στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που ερημώνουν από προσωπικό, καθώς έχουν μηδενιστεί οι προσλήψεις.

Τα αιτήματα , προσθέτουν οι ομοσπονδίες , αφορούν όλη τη κοινωνία, όλους του κλάδους εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που βιώνουν τις τραγικές επιπτώσεις μιας ανελέητης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, που αυξάνει τρομακτικά τους ανέργους και τους ανασφάλιστους, ακρωτηριάζει μισθούς -συντάξεις -εισοδήματα, υπονομεύει κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν μια ολόκληρη 100ετία, αποσαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λεηλατεί τη δημόσια περιουσία, φτωχοποιεί τους έλληνες, οδηγεί σε αυτοκτονίες.

Η Κυβέρνηση των προθύμων επιδιώκει να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις της δια «πυρός και σιδήρου», επιχειρώντας να συντρίψει κάθε εστία κοινωνικής  αντίστασης ακόμη και με επιστρατεύσεις.

Δεν πρέπει να της επιτρέψουμε να ποδοπατήσει την κοινωνία, χαριζόμενη στην ελίτ του χρήματος, στους φοροφυγάδες, στους μεγαλοκαταθέτες των τραπεζικών «παραδείσων», στους  διαπλεκόμενους, στους τραπεζίτες, στα κοράκια της αγοράς.

Σχόλια