default-image

Οικολόγοι: "Ό,τι ισχύει στην Ευρώπη για τη μισθοδοσία των κληρικών"

Ελλάδα
Οικολόγοι: "Ό,τι ισχύει στην Ευρώπη για τη μισθοδοσία των κληρικών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μισθοδοσία των κληρικών, σύμφωνα με τα ισχύοντα των Ευρωπαϊκών χωρών, προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει σα να θεωρεί αντισυνταγματικό να πληρώνουν οι πιστοί τη μισθοδοσία των κληρικών τους, γιατί έστω και έμμεσα θα υποχρεώνονται σε αποκάλυψη των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Αντίθετο, όμως, με το Σύνταγμα είναι το γεγονός ότι οι κληρικοί -αποκλειστικά μιας θρησκείας- στοιχίζουν σε όλους μας διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σε περίοδο μάλιστα που από τις περικοπές καταρρέουν η παιδεία και η υγεία. Άλλωστε, παρόμοιες απόψεις είχε εκφράσει προ μηνών και ο νυν Υπουργός Οικονομικών κύριος Στουρνάρας, αναφερόμενος σε άλλες χώρες.

Η πληρωμή της μισθοδοσίας των κληρικών μόνο από τους πιστούς κάθε θρησκείας, είναι καθιερωμένη εδώ και χρόνια στο σύνολο σχεδόν της Ευρώπης, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες, όπου συνταγματικά ισχύει η ανεξιθρησκεία. Στις χώρες αυτές προστατεύονται, τόσο τα προσωπικά δεδομένα (στην περίπτωση μας των θρησκευτικών πεποιθήσεων), όσο και η θρησκευτική ελευθερία, ενώ παράλληλα ισχύουν εκεί οι ίδιες ακριβώς συνταγματικές και διεθνείς δεσμεύσεις.

Κάθε καθυστέρηση στην υιοθέτηση μιας αντίστοιχης ρύθμισης εδώ, πέρα από την επιβάρυνση του προϋπολογισμού, διαιωνίζει το καθεστώς των υπεράριθμων κληρικών και των δεκάδων Μητροπόλεων, με δομές που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της εποχής. Και κάθε άλλη κουβέντα είναι δικαιολογία για να παραμείνουν οι στρεβλώσεις ως έχουν".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News