Ελλάδα

Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ανωγείων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" μετά από αίτημα του στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων προγραμματίζει επίσκεψη μελέτης προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις του και τα προγράμματα που υποστηρίζονται με ευθύνη του Κέντρου.

Η επίσκεψη μελέτης-ημερίδα απευθύνεται σε πενήντα (50) εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγούς και Δασκάλους μικρών τάξεων κυρίως και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013.

Σκοπός της ενημέρωσης αυτής θα είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, μέσα από τα προγράμματα του ΚΠΕ Ανωγείων, τα οποία λειτουργούν υποστηρικτικά στα προγράμματα Π.Ε. που υλοποιούνται στα σχολεία.

Είναι ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με θεωρητικό μέρος εντός του ΚΠΕ και εργασίες πεδίου σε καθορισμένες περιβαλλοντικές διαδρομές. Τα προγράμματα αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν γνωστικό υπόβαθρο στους ενήλικες εκπαιδευτικούς και να τους βοηθήσουν στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων που υλοποιούν στο σχολείο.

Ενδεικτικό πρόγραμμα

8.30 έως 9.00: Συγκέντρωση στο χώρο της Αναλήψεως και επιβίβαση στο λεωφορείο.

10.00 έως 11.00: Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για την Αειφορία: Αρχές και Μέθοδοι. Σχεδιάζοντας προγράμματα Π.Ε. με θέμα Ανθρωπογενές Περιβάλλον και Αειφόρος Διαχείριση Παρουσίαση των Δράσεων και Προγραμμάτων Π.Ε. του ΚΠΕ ΑνωγείωνΚεφαλογιάννη Ζαχαρένια, υπεύθυνη ΚΠΕ Ανωγείων - Βρέντζος Βαγγέλης, αναπλ. Υπευθύνου ΚΠΕ Ανωγείων

11.00 έως 15.00: Δράσεις στο πεδίο: Υλοποίηση Προγράμματος Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων στο πεδίο «Επίσκεψη στο σπίτι του βοσκού, ακολουθώντας το μονοπάτι του Αγίου Υακίνθου» (Κεφαλογιάννη Ζαχαρένια, Βρέντζος Βαγγέλης, Καλομοίρη Αγάπη, Δραμουντάνη Ζαφειρένια Π.Ο. ΚΠΕ Ανωγείων).

15:00 έως 14:00: Γεύμα.

16.00 έως 17.30: Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση.

18.00: Συγκέντρωση - επιβίβαση και αναχώρηση για Ηράκλειο.

Το ΚΠΕ Ανωγείων θα καλύψει τα έξοδα των βιωματικών εργαστηρίων και ένα γεύμα.

Ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα της Μεταφοράς . Την ευθύνη του συντονισμού και της υλοποίησης την έχει η ομάδα "Νηπιαγωγώντας" του Συλλόγου.

Σχόλια