Ελλάδα

Νέα επίθεση της Ν.Δ. για τις δηλώσεις Τ. Κουράκη

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή του Τάσου Κουράκη, ο οποίος πρότεινε την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν χριστιανοί, ώστε να συγκεντρώνονται τα χρήματα για τη μισθοδοσία των κληρικών.

Ο κ. Κουράκης μίλησε για την ανάγκη διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος και παρουσίασε τις προτάσεις για μετατροπή των εκκλησιών και των ενοριών σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και για κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος.

«Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν ξανά» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και προσθέτει: «Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Γιατί:

Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

Δεύτερον, ζητά τη φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ' αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους.

Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για τη φορολόγηση των πολιτών».

«Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον "ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ", τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;» καταλήγει σε ειρωνικό τόνο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Σχόλια