Ελλάδα

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου

Μετά τις νέες βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην αντεπίθεση σχολιάζοντας τα όσα είπε, κάνει λόγο για βαθύτατα πολιτικά αδιέξοδα του κ. Βενιζέλου και για πολιτική αποσύνθεση και αποδόμηση, που όπως λέει, βιώνει το σημερινό ΠΑΣΟΚ. «Οι διεθνείς επαφές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τον κ. Βενιζέλο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «αφού ο ίδιος υποτάχτηκε στα συμφέροντα των δανειστών».

«Θέλοντας να ανταποδώσει την αμέριστη στήριξη που του παρείχε η Ν.Δ. και προσωπικά ο  κ. Σαμαράς στην υπόθεση Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος δεν διστάζει να υιοθετήσει τη ρητορική περί εμφυλίου πολέμου και να βάλει στο στόχαστρό του τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, ξεκόβοντας κάθε σχέση του κόμματός του με κοινωνικές δυνάμεις», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας τονίζει ότι «την ίδια στιγμή, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το μνημονιακό πρόγραμμα είναι μονόδρομος και θα εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως των κοινωνικών αντιδράσεων, ενώ κάθε παρέκκλιση από αυτό σημαίνει την καταστροφή της χώρας. Οι διεθνείς επαφές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ασφαλώς και δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφού ο ίδιος όταν βρέθηκε στο εξωτερικό όχι μόνο δεν διανοήθηκε ποτέ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αντιθέτως υποτάχτηκε στα συμφέροντα των δανειστών».

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ διαβεβαιώνει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί «σε πείσμα του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το ΒΗΜΑ", εμφανίζει παράλληλα το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της κυβερνητικής σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας.

«Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε οι εγγυητές της κυβερνητικής σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας. Αυτό έχει μεγάλο κόστος, αλλά εμπεριέχει και την προσδοκία της ανταπόδοσης. Γι αυτό λέω ότι το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μαζί με τη χώρα, αλλά και θα ανεβεί μαζί της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως «η χώρα αγωνίζεται να βγει από την κρίση, να πάρει μπρος, να αξιοποιήσει το πολύ καλό momentum που υπάρχει διεθνώς αυτή τη στιγμή», αλλά την ίδια ώρα όμως, όπως αναφέρει, «όλες οι δυνάμεις που έχουν επενδύσει στο καταστροφικό σενάριο είναι σε εγρήγορση».

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως η στάση του «οφείλεται στα υπαρξιακά προβλήματα που έχει, καθώς και στο γεγονός ότι είναι αιχμάλωτος τεράστιων εσωτερικών αντιφάσεων».

Όσο για την υπόθεση της τρομοκρατίας επισημαίνει πως κανείς δεν προσάπτει στο ΣΥΡΙΖΑ σχέση με την τρομοκρατία, αλλά υπάρχει, όπως λέει, «μια αδυναμία αντιμετώπισης πεντακάθαρου λόγου όχι σε σχέση με την τρομοκρατία, αλλά σε σχέση με κάθε φαινόμενο βίας, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».

Σχόλια