Ελλάδα

Ένταλμα σύλληψης για συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η κυπριακή αστυνομία για τη σύλληψη και έκδοση στην Ελλάδα του Σύρου επιχειρηματία Φουάτ αλ-Ζαγιάτ, ο οποίος φέρεται ως ο βασικός διακινητής του μαύρου πολιτικού χρήματος στην υπόθεση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-M1.

Το ένταλμα εξέδωσαν οι έλληνες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς από την ανάκριση προέκυψαν σοβαρές αποδείξεις για τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ από τον Ζαγιάτ προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο.

Ο Ζιγιάντ, που είναι κάτοχος συριακής και πορτογαλικής υπηκοότητας, αναζητήθηκε στην κατοικία του, που βρίσκεται στο δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας, αλλά μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε εντοπιστεί και τέθηκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", οι κυπριακές Αρχές έλαβαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, στο οποίο καταγράφεται η διαδρομή του "μαύρου" χρήματος (32.404.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων Αμερικής), που φέρεται να κατέληξε στον κ. Τσοχατζόπουλο μέσω δύο εταιρειών, που είχαν έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι μίζες εκταμιεύονταν από κοινό λογαριασμό του Ζιγιάντ και της συζύγου του σε υποκατάστημα ελβετικής τράπεζας στη Γενεύη.

Σχόλια