default-image

Θλίψη για την Ειρήνη Κουμαριανού

Ελλάδα
Θλίψη για την Ειρήνη Κουμαριανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.

Η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, ενώ μια από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με την Κάτια Δανδουλάκη.

Ποια ήταν

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 ( σύμφωνα όμως, με το λεξικό " Έλληνες ηθοποιοί " του Θεόδωρου Έξαρχου έχει γεννηθεί το 1930 ). Μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου, η καριέρα της ξεκίνησε το 1951.

Γεννήθηκε στο Γαλάτσι και έως σήμερα ήταν από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου.

Τηλεοπτικά αγαπήθηκαν πολλές δουλειές της.

Έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: "Ιστορία μιας ζωής", "Κορίτσια για φίλημα" (1965), "Δάκρυα για την Ηλέκτρα" (1966), "Πολύ αργά για δάκρυα", "Καπετάν φάντης μπαστούνι" (1968), "Η νεράιδα και το παλικάρι" (1969) , "Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης", "Κρίμα το μπόι σου" (1970), "Ο κατεργάρης", "Η εφοπλιστίνα" (1971), "Η Μαρία της σιωπής", "Στον αστερισμό της παρθένου" (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό "Θέατρο της Δευτέρας".

πηγή:nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News