Ελλάδα

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επιστράτευση

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό πυροδότησε νέα κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για «διγλωσσία και πολιτική αναξιοπιστία» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει απόσπασμα από ομιλία του πρωθυπουργού στις 3 Φεβρουαρίου 2011 στην ΚΟ της ΝΔ και σημειώνει:

«Πότε ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια, τότε ή σήμερα που προσπαθεί να επιβάλει με τη βία, την καταστολή, τον πολιτικό τσαμπουκά και την παραβίαση των νόμων το δόγμα της μηδενικής ανοχής επιστρατεύοντας απεργούς σε μια επίδειξη αυταρχισμού χωρίς προηγούμενο; Πότε ήταν ειλικρινής, τότε που κατήγγελλε το πρώτο μνημόνιο ως το λάθος φάρμακο που σκοτώνει ή τώρα που εφαρμόζει την πιο ακραία εκδοχή του; Πού πήγε η προεκλογική του δέσμευση για την εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο;».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά - που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις - είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στο ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε την κατανόησή μας τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού».

Πηγή: tanea.gr

Σχόλια