default-image

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με την επίταξη

Ελλάδα
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με την επίταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την επίταξη απάντησε η κυβέρνηση στην απόφαση των εργαζόμενων στο μετρό να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Επέμβαση της Αστυνομίας νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο αμαξοστάσιο.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι' αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δε θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες».

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με αυτήν την οργισμένη φράση απάντησαν οι εργαζόμενοι.

Για «νέο "πραξικόπημα" κατά του Συντάγματος» μιλάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης για την απόφαση που έλαβε.

Την επίσπευση της πραγματοποίησης 24ωρης γενικής απεργίας, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, αποφάσισε η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της μετά την επίταξη στο μετρό, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικό ολίσθημα» της κυβέρνησης.

Δηλώνει επίσης ότι θα καλύψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση, «αντί να κάνει επίδειξη ισχύος» στους εργαζόμενους, «να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ανοιχτά, δημόσια και σοβαρά για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.

Η επίταξη των εργαζομένων του μετρό είναι παράνομη και αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ισχυρίστηκε ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου στην Πάντειο Γιάννης Ληξουριώτης, που πρότεινε αντίθετα την απόλυση των συνδικαλιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News