default-image

Την Τρίτη ξεκινάει το έργο της η Προανακριτική

Ελλάδα
Την Τρίτη ξεκινάει το έργο της η Προανακριτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων την Τρίτη.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, και τον πρώην πρεσβευτή στη γαλλική πρωτεύουσα Κωνσταντίνο Χαλαστάνη. Την Τετάρτη, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που φέρεται να παρέλαβαν το επίμαχο "στικάκι" καθώς και ο πρέσβης του υπ. Εξωτερικών Ηλίας Κλης, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε πρώτος το επίμαχο "στικάκι".

Στην Προανακριτική Επιτροπή σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κόμματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με την κλήτευση των μαρτύρων και έγινε μία πρώτη συζήτηση, η οποία κατέληξε και σε συμφωνία με το ποιοι θα κληθούν. Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, έγινε δεκτή η πρόταση του κόμματος, οι μάρτυρες να κληθούν κατά χρονολογική εξέλιξη των γεγονότων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News