default-image

Επίταξη η απάντηση στις απεργίες-επίδοση φύλλων πορείας

Ελλάδα
Επίταξη η απάντηση στις απεργίες-επίδοση φύλλων πορείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την επίταξη απάντησε η κυβέρνηση στην απόφαση των εργαζόμενων στο μετρό να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ένσταση υπήρξε από τη ΔΗΜΑΡ για την απόφαση, καθώς προτείνει το διάλογο. Στο μεταξύ σφοδρή ήταν η απάντηση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που υποστήριξαν χαρακτηριστικά: "Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς".

Ξεκίνησε η επίδοση φύλλων πορείας

Η επίδοση των φύλλων πορείας έχει ξεκινήσει, ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει η επιστράτευση με μια σκληρή δήλωση και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς απαντούν με απεργίες έως και την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας ζητά για τους απεργούς του Μετρό η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και ζητά η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, με μαύρες σημαίες και κλαρκ πίσω από την είσοδο του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο πλέον που τους κήρυξε η κυβέρνηση αποφασίζοντας την επιστράτευσή τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη Δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί - οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News