Ελλάδα

"Mαγείρεμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ εφαλτήριο για τα μέτρα"

Το όποιο μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2009 για το έλλειμμα, αποτέλεσε εφαλτήριο για να προωθηθούν τα προαποφασισμένα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης. Αυτό κάνουν συνεχώς οι κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ, αλλάζουν τη μέθοδο και τα κριτήρια, ώστε τα στοιχεία που προκύπτουν να είναι χρήσιμα στη στρατηγική που συμφέρει την άρχουσα τάξη. Αυτό έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη «νέα απογραφή» του 2004 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστούν τους τσακωμούς των αστικών κομμάτων που εκφράζουν διαμάχες τμημάτων της αστικής τάξης. Το ζήτημα, με το ΔΝΤ ή μόνο με την ΕΕ είναι δικό τους δίλημμα και όχι του λαού. Η κρίση είναι προϊόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των συσσωρευμένων κεφαλαίων. Το χρέος και το έλλειμμα το δημιούργησαν τα τεράστια κέρδη και οι φοροαπαλλαγές των μονοπωλίων, η προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ.

Ανεξάρτητα το πόσο θα ήταν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια τα είχαν προαποφασισμένα. Αυτό κάνουν άλλωστε σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν συνολικά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τον «ευρωμονόδρομο». Όποιος κι αν είναι ο κυβερνητικός διαχειριστής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, το αποτέλεσμα για το λαό  θα είναι μόνο ανεργία, φτώχεια και κρίσεις.

Σχόλια