default-image

Κ. Χατζηδάκης: "Προχωράμε σε επίταξη" των απεργών του μετρό

Ελλάδα
Κ. Χατζηδάκης: "Προχωράμε σε επίταξη" των απεργών του μετρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επίταξη των απεργών του μετρό για να «σταματήσει η ταλαιπωρία του κοινού».  

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου να εφαρμοστεί το μέτρο της επίταξης για τους απεργούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο κ. Αντώνης Σαμαράς ενέκρινε την εισήγησή του.

«Έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο. Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν τυφλή σύγκρουση. Υιοθέτησαν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται η αθηναϊκή κοινωνία.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί. Στο μέτρο της επίταξης θα προχωρήσουμε. Αυτή την εισήγηση έκανα στον πρωθυπουργό και εκείνος ενέκρινε την εισήγησή μου», είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι ακολούθησαν το μέτρο της τυφλής σύγκρουσης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο για κανέναν εργαζόμενο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News