default-image

Χατζηδάκης: "Προχωράμε στο μέτρο της επίταξης"

Ελλάδα
Χατζηδάκης: "Προχωράμε στο μέτρο της επίταξης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επίταξη των απεργών του μετρό για να «σταματήσει η ταλαιπωρία του κοινού».  

Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε από τον πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν στο πρωθυπουργικό μέγαρο, να εφαρμοστεί το μέτρο της επίταξης για τους απεργούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο κ. Αντώνης Σαμαράς ενέκρινε την εισήγησή του.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την πρόταση για διάλογο από πλευράς των εργαζομένων «προσχηματική» και πρόσθεσε ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος των συντεχνιών».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι ακολούθησαν το μέτρο της τυφλής σύγκρουσης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο για κανέναν εργαζόμενο.

«Έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο. Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν τυφλή σύγκρουση. Υιοθέτησαν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται η αθηναϊκή κοινωνία και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει και να παρακολουθεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή την εισήγηση έκανα στον πρωθυπουργό και εκείνος την ενέκρινε. Παράλληλα η Δικαιοσύνη θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία θα είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό νωρίτερα είχαν προτείνει να σταματήσουν την απεργία, αν η κυβέρνηση σεβαστεί τη συλλογική σύμβαση μέχρι να λήξει η μετενέργεια και καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για να υπογραφεί νέα σύμβαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News