default-image

Επαφές Αρβανιτόπουλου για το σχέδιο "Αθηνά"

Ελλάδα
Επαφές Αρβανιτόπουλου για το σχέδιο "Αθηνά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το σχέδιο της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωστό ως σχέδιο "Αθηνά", είχε χθες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού, «η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας είναι εθνική υπόθεση. Γι' αυτό συναντήθηκα και συζήτησα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τους προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να συζητήσω και να παρουσιάσω το σχέδιο "Αθηνά" στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, πριν την παρουσίασή του και την υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση».

Η συνάντηση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, έγινε στα γραφεία του κόμματος και «ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους σχεδιασμούς του υπουργείου στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης».

Παρόντες ήταν, από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου και ο γενικός γραμματέας Θ. Κυριαζής, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνάντηση δε συζητήθηκε το θέμα της βάσης του "10".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News