Ελλάδα

Ένωση Εισαγγελέων: Απαράδεκτη παρέμβαση οι δηλώσεις Γ. Παπανδρέου

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η επίθεση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς για την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων της ΕΛΣΤΑΤ.

«Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς "βλέπουν" πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία», σχολίαζε σε ανακοίνωση του γραφείου του ο πρώην πρωθυπουργός.

Απαντώντας, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων υπογραμμίζει πως οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και «επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη».

Ο πρώην πρωθυπουργός, συνεχίζει το δ.σ. της ΕΕΕ, φαίνεται να αγνοεί ότι η εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, κάτι που, όπως επισημαίνει, έχει πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες. 

Με αφορμή, τέλος, τις επικρίσεις κατά δικαστικών λειτουργών που διατυπώνουν τον τελευταίο καιρό πολιτικά πρόσωπα (σ.σ. ο κ. Παπανδρέου, ο  υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας κ.α.),  το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων σημειώνει με νόημα πως σε όλες αυτές τις δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης «εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα» που δήθεν εντοπίζουν όσοι τις κάνουν, σε δικαστικές ενέργειες.

«Είναι αυτονόητο, όμως», καταλήγει, «ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια