Ελλάδα

"Οι προστάτες των μνημονιακών πολιτικών να απέχουν κάθε δηλώσεων"

Ανεπίτρεπτες χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα, διά της εκπροσώπου, του αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τη δίωξη του προέδρου της κ. Γεωργίου.

Ο κ. Κουίκ δήλωσε:

«Επιεικώς ανεπίτρεπτη η παρέμβαση του Ευρωπαίου επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα διά της εκπροσώπου του, δίνοντας ομπρέλα κάλυψης στον κατηγορούμενο για κακουργηματικές πράξεις πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Από τη στιγμή που ασκήθηκε η ποινική δίωξη συνιστώ στους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών που έχουν εξοντώσει τον ελληνικό λαό να απέχουν κάθε δηλώσεων.

Ελπίζω ο κ. Σεμέτα και η αντ' αυτού κ. Έμερ Τρέινορ να αντελήφθησαν ότι δεν μπορούν να υποκαθιστούν την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εάν έχουν να πουν κάτι, ας έρθουν στην Ελλάδα και να καταθέσουν στον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ο οποίος και θα χρεωθεί την υπόθεση Γεωργίου.

Σε υπαλλήλους των Βρυξελλών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν επιτρέπουμε ούτε να βγάζουν αποφάσεις εν είδει δικαστών ούτε και με τον τρόπο τους να δίνουν ευθέως την εντύπωση ότι επιχειρούν να υποκαταστήσουν το έργο που έχει αναλάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μήπως με τη στάση τους στην ουσία κουνάνε την ουρά τους ότι και εκείνοι διά της Γιούροστατ έχουν παίξει το ρόλο τους στο "φούσκωμα" των στοιχείων του 2009;

Και κάτι τελευταίο: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με πρόταση που θα καταθέσω την Τρίτη στους οικονομικούς εισαγγελείς, θα ζητήσουμε να έλθει να καταθέσει και ο πρόεδρος της Eurostat (κατά σύμπτωση Γερμανός), ο οποίος έκανε πολλές βόλτες στην Ελλάδα όταν προέκυψε η υπόθεση Γεωργίου μετά τις καταγγελίες της καθηγήτριας κ. Ζωής Γεωργαντά.

Ας μη νομίζουν ότι αυτό το στοιχείο εμείς το ξεχνάμε».

Σχόλια