default-image

Στο ΔΝΤ σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Στο ΔΝΤ σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφτεί τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και θα έχει συζητήσεις με τον ειδικό σύμβουλο της επικεφαλής του οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ, κ. Ντέιβιντ Λίπτον.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Columbia για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ανάκαμψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χθες επαφές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Έρικ Ρούμπιν, τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν «σημεία συμφωνίας και διαφωνίας», με ταύτιση απόψεων και «κοινή διαπίστωση» ότι το πρόγραμμα λιτότητας δεν οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, η Ελλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και ότι η Γερμανία επιμένει σε επικίνδυνες πολιτικές.

Κατά τη συνάντηση έγινε «ουσιαστική ανταλλαγή» απόψεων στα ζητήματα της οικονομίας, της ΑΟΖ και της εξωτερικής πολιτικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News