Ελλάδα

"Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα"

Μετά από τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, έκανε την εξής δήλωση: «Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η δανειακή σύμβαση».

«Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων, όπως έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα και ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Ζήτησε επίσης τη μετατροπή του ΕΣΠΑ σε "ΕΣΠΑ Κρίσης" και σημείωσε ότι το 2013 και ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας.

ΔΗΜΑΡ: "Η κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα μέτρα"

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή σχετικά σενάρια, δήλωσε:«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο. Η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την εξάλειψη της σπάταλης στις κρατικές δαπάνες, είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Σχόλια