Ελλάδα

Στη Βουλή οι καταγγελίες για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τις απίστευτες καταγγελίες των φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, για την πρύτανη του Πανεπιστημίου και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κα Α. Σαλή- Παπασαλή, μεταφέρει με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται τα Ιόνια Νησιά.

Σύμφωνα με τη φοιτητική παράταξη "Φάσμα" του Ιονίου Πανεπιστημίου, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «το Πρυτανικό Συμβούλιο, εν μέσω του περασμένου καλοκαιριού, αποφάσισε εν αγνοία του τμήματος τη μεταφορά του στο χώρο του… Ψυχιατρείου Κέρκυρας», υποχρεώνοντας τους φοιτητές να στοιβαχτούν σαν τα σακιά σε αίθουσες που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση!

Εκτός όμως από το κτιριακό, το τμήμα αντιμετωπίζει ελλείψεις και σε ό,τι αφορά στον αριθμό των διδασκόντων καθηγητών.

«Λογικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι πολλά μαθήματα και ειδικές μεταφράσεις να μην διδάσκονται, ενώ οι κατευθύνσεις Διερμηνείας και Ισπανικής υπολειτουργούν», υποστηρίζουν οι φοιτητές και τονίζουν ότι «οι συμβασιούχοι καθηγητές δε λαμβάνουν ούτε καν το μισό βασικό μισθό».

Δυστυχώς, την ώρα που η Παιδεία στο συγκεκριμένο Τμήμα ψυχορραγεί, την ώρα που φοιτητές και καθηγητές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, την ώρα που οι ανάγκες των φοιτητών και του Πανεπιστημίου μοιάζουν να είναι η τελευταία προτεραιότητα του Πρυτανικού Συμβουλίου, η κ. Σαλή-Παπασαλή ενέκρινε για τον εαυτό της την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής της στη Θεσσαλονίκη από τον προϋπολογισμό του Ι.Π. προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Και επειδή η ιστορία δυστυχώς… επαναλαμβάνεται, φαίνεται πως μετά την καύση βιβλίων σε όλες τις κεντρικές πλατείες της ναζιστικής Γερμανίας, ακολούθησε - σύμφωνα με τις φοιτητικές καταγγελίες - η καταστροφή βιβλίων και λεξικών της βιβλιοθήκης του τμήματος, επειδή πολύ απλά… δε χωρούσαν!

«Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι με απόφαση της Συγκλήτου δόθηκαν 300.000 ευρώ για τη δημιουργία ξενώνα διδασκόντων και προσκεκλημένων, ενώ εκατοντάδες φοιτητές δε δικαιούνται δωρεάν στέγαση;», ερωτά τον υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά αναλυτικές εξηγήσεις για τη «μεταφορά» χρημάτων που προορίζονταν για τη μελέτη αποκατάστασης του Μεγάρου Καποδίστρια σε άλλα έργα.

Σχόλια