default-image

Τη Δευτέρα η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου

Ελλάδα
Τη Δευτέρα η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιβιζάτος, μετά από μια μακρόχρονη και γενναία μάχη με την επάρατη νόσο. Ένας εξαιρετικά αξιόλογος δημοσιογράφος και νομικός, ενταγμένος στην Αριστερά, που τον  χαρακτήριζε η ουσιαστική και σε βάθος γνώση των θεμάτων.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Νομική και Δημοσιογραφία στην Ιταλία. Εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι το τέλος της ζωής του, υπήρξε στέλεχος στη Νομική Υπηρεσία της Βουλής και παράλληλα διακρίθηκε και στη δημοσιογραφία, αθρογραφώντας στις εφημερίδες "Αυγή" και "Μακεδονία". Μετέφρασε από τα Ιταλικά τον κλασσικό Πιραντέλο, το νεότερο Νικολό Αμανίτι, το σημαντικό πολιτικό στοχαστή Φεραγιόλι, και μια σειρά εξαιρετικών δοκιμιών για την αλήθεια και το ψέμα των απαγορευμένων ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ) και του παράνομου τότε "Ρήγα Φεραίου" και διώχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση. Η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου θα γίνει τη Δευτέρα 21/1, στις 4 μ.μ., από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News