default-image

Έκρηξη στο Mall του Αμαρουσίου (photos)

Ελλάδα
Έκρηξη στο Mall του Αμαρουσίου (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πρίν απο τις 11 το πρωί της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Yπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες, υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, ενώ υπάρχουν και πολλές ζημιές.

Η έκρηξη έγινε τον πρώτο επίπεδο και ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο σκουπιδιών, έξω απο κατάστημα καλλυντικών, απέναντι από ΑΤΜ τράπεζας.

Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά, ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στην ιστοσελίδα zougla.

"Εχουμε βάλει βόμβα στο Μall και θα σκάσει", είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε, χωρίς να προσδιορίσει το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός. "Δεν είναι φάρσα", πρόσθεσε και ζήτησε να εκκενωθεί ο σταθμός του προαστιακού, το εμπορικό κέντρο και η οδός που περνάει μπροστά από αυτό.

Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.

Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο. Εκείνη την ώρα στο κτήριο βρίσκονταν περίπου 200 άτομα καθώς τις Κυριακές στο εμπορικό κέντρο λειτουργούν σινεμά αλλα και καφετέριες. Επίσης υπήρχαν και πολλοί εργαζόμενοι που έκαναν απογραφές στα καταστήματα που δουλεύουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί, γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεσαίας ισχύος. Από την Αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.

Αν και είναι νωρίς ακόμα, αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη, ενώ ο Νίκος Δένδιας προεδρεύει ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.

Πηγές: newsit.gr, in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News