default-image

ΔΗΜΑΡ: "Σχέδιο κινητικότητας και όχι απολύσεις στο Δημόσιο"

Ελλάδα
ΔΗΜΑΡ: "Σχέδιο κινητικότητας και όχι απολύσεις στο Δημόσιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κινητικότητα είναι η απάντηση στις απολύσεις που αξιώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να γίνουν, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά για τα όσα επισημαίνει στην έκθεσή του το ΔΝΤ, «το σχέδιο της κινητικότητας, που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο την ανασυγκρότηση του Δημοσίου, την αξιολόγηση και την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, είναι η απάντηση στα σχέδια του ΔΝΤ για απολύσεις».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι είναι γνωστό ότι η τρόικα ζητούσε απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά «αντισταθήκαμε, ώστε να μην περάσει αυτή η αξίωση και να προκύψει η μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων μέσα από τη συνταξιοδοτική ωρίμανση».

Ταυτόχρονα δεσμεύεται ότι θα εργαστεί συστηματικά για την εξάλειψη του κινδύνου νέων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, υπενθυμίζοντας και το «όχι» που είπε κατά το παρελθόν στο αίτημα του ΔΝΤ για απολύσεις στο Δημόσιο.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει για την έκθεση του Ταμείου ότι δεν υπολογίζει σωστά το βάρος που σηκώνει η ελληνική κοινωνία.

«Η κυβέρνηση», επισημαίνεται, «πρέπει να διασφαλίσει τη μείωση των κρατικών δαπανών με την εξάλειψη της σπατάλης και της διαφθοράς, την αύξηση των εσόδων με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής, και την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ».

Στόχος, σύμφωνα με το κόμμα του κ. Κουβέλη, είναι η εξάλειψη του κινδύνου νέων περικοπών σε μισθούς και επιδόματα και η επίτευξη θετικής υπέρβασης του δημοσιονομικού στόχου, «το 70% της οποίας πρέπει να διοχετευτεί σε μέτρα προς όφελος των κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και δηλώνει ότι για την υλοποίηση της ρήτρας αυτής, που συμπεριλήφθηκε στο νέο μεσοπρόθεσμο μετά από πρότασή της, θα εργαστεί συστηματικά όλο το 2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News